Nieuwe schone energietechniek in oceaangolven

Energieleveranciers zelf vergelijken voor je een keuze maakt. Weet waar je aan begint en vergelijk eerst energieleveranciers.

Zoals alles wat een tijdje in zeewater blijft liggen, verzamelt dit zeepokken en ander vuil. Er is ook een zwakte punt in het ontwerp. De as-afdichtingen zullen in het water lopen, waardoor deze afdichtingen een beperkte levensduur hebben. Voor de turbinebladen moeten ze op de een of andere manier scharnieren zodat ze in dezelfde richting draaien, ongeacht de waterstroom erdoorheen. Als er naar de tekeningen word gekeken, lijkt dit een mechanisch scharnier te zijn en hetzelfde probleem van lager slijtage zal daar ook van toepassing zijn. Het is misschien mogelijk om daar een flexibel scharnier te gebruiken, omdat er sommige kunststoffen zijn die een langere levensduur geven bij buigen. De grootte en het aantal gebruikte bladen zal een effect hebben op de “dode tijd” tussen de effectieve waterstroomrichting als de vlotter de boven- en onderkant van zijn reis bereikt, waardoor welk deel van de golfhoogte zal worden gebruikt en de minimale golf hoogte die rotatie zal opleveren.

Golfenergie probleem is op te lossen

Het gebruik van twee tegengesteld draaiende turbines reduceert het netto koppel op het systeem tot nul, hoewel je grotendeels hetzelfde resultaat zou kunnen krijgen door enkele radiale peddels als torsieanker te gebruiken. Dat zou de afdichtingsproblemen verminderen en het ook mogelijk maken dat de afdichtingen boven het waterniveau komen met schotten om het spuiten te stoppen.

De golfhoogte kan van dag tot dag sterk variƫren. De turbines moeten ver genoeg onder het wateroppervlak worden geplaatst om water te bereiken dat niet wordt verstoord door de golf.

Hoge kosten en veel voorbereiding

Het beste dat er hier kan gezegd worden is dat dit ontwerp een tijdje zal werken. Je hebt er een hele reeks van nodig. Verbindingen tussen hen en een reeks ankerpunten, zodat ze niet met elkaar in botsing komen plus dat ze ongeveer op dezelfde plaats blijven. De bekabeling en elektrische verbinding gaan behoorlijk wat kosten en heeft regelmatig onderhoud nodig. Af en toe wordt het getest door een storm en als de verankering niet voldoende is gespecificeerd, kun je plotseling de hele reeks verliezen. Hoogstwaarschijnlijk tegen de tijd dat je alle levensduur kosten, onderhoudskosten heb opgeteld(storingen zullen het meest waarschijnlijk optreden op die momenten dat het onmogelijk wordt om ze te repareren vanwege het weer) zal het niet blijken te werken en zo goedkoop te zijn per kWh. Er zijn al veel pogingen gedaan om al die golfenergie te oogsten die gratis voor het oprapen lijkt te zijn, maar tot nu toe is er geen enkel proefproject gezien dat uiteindelijk werd uitgebreid naar een groter gebied en commercieel succes. Het is niet zo eenvoudig als het lijkt en de zee is een behoorlijk harde omgeving.

Veel energie

Het goede punt van golfvermogen is dat de output grotendeels voorspelbaar is. Zelfs als je het niet kunt beheersen. Behalve het uitschakelen als er meer is dan je momenteel gebruikt. Het nadeel is dat de levensduur kosten tot nu toe te hoog zijn.