Vergelijk energieleveranciers zelf.

maak je keuze makkelijker en sneller

Overstappen van energieleverancier

Overstappen van energieleverancier of opzoek gaan naar je eerste energieleverancier. Het maakt niet veel uit. Let wel op een aantal dingen als je al een energieleverancier hebt.

Bepaalde tijd energiecontract

Je hebt wel een afspraak met de energieleverancier over hoe lang je bij je energieleverancier blijft.

Onbepaalde tijd energiecontract

Je hebt geen afspraak met de energieleverancier over hoe lang je bij je energieleverancier blijft.

Voorkom overstapboete

Overstappen van energieleverancier, terwijl je al een bepaalde tijd contract hebt en die eindigt voor de afgesproken einddatum, kan zorgen voor een overstapboete. Het is handig om dat na te lezen in de algemene voorwaarden van jouw energiecontract.

Kosten overstapboete

Mocht je nog een contract hebben lopen bij een energieleverancier wat nog 2,5 jaar zal lopen. Dan kan je energieleverancier je een boete opzeggen van maximaal 125 euro per product. Sommige energieleveranciers vergoeden die voor je als je overstapt.

Overstap duur

Het overstappen van energieleverancier duurt maximaal 6 weken. Je hebt 14 dagen bedenktijd voor je nieuwe contract en 30 dagen opzegtermijn van je oude energiecontract

Flexibele energieleverancier

Spoed aansluitingen, overstap boetes en contact tussen oude en nieuwe energieleverancier hoef je niets van te merken. Geef het aan. De leverancier bied jouw hun mogelijkheden aan.

Overstappen naar een groene energieleverancier

Als je energieleveranciers gaat vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Je hebt ook een optie om voor een energieleverancier te kiezen die schone energie opwekt en alleen groene energie aanbied. De keuze is natuurlijk aan jou. Voor meer informatie over groene energie kun je altijd naar de groene energie pagina gaan.

Groene energie

Blijf tevreden

Sluit je aan bij een gezond energieleverancier

Wie kan overstappen?

Eigenlijk kan iedereen overstappen, echter zijn er een paar uitzonderingen:

 Je woning wordt verwarmd door stadswarmte: In veel gebieden wordt er gebruik gemaakt van stadswarmte, een groot aantal huizen wordt in dit geval verwarmd door één aansluiting. Vaak heeft het bedrijf dat de stadsverwarming aanlegt dan ook monopolie op de levering van gas. Voor het leveren van stroom kun je uiteraard wel zelf een leverancier kiezen.

Indien je huurkosten inclusief energie zijn. In dit geval heeft je huisbaas een energiecontract afgesloten en kun je dus niet zelf besluiten om over te stappen. Je kunt in veel gevallen wel met je huisbaas overleggen om toch over te stappen naar een andere leverancier.