Energie vergelijken

In slechts drie stappen geregeld!

Energieleveranciers vergelijken en zelf kiezen

Bereken je situatie

Vind de beste deal

Stap eenvoudig over!

Wij vergelijken alle energieleveranciers

Energieleveranciers vergelijken

Met energie vergelijken kan je zelf eenvoudig bepalen van wie je gas en stroom ontvangt. Je kiest de energieleverancier die het beste bij jouw past. Ga je verhuizen, eindigt je contract of ben je niet tevreden met je huidige energieleverancier? Maak dan gebruik van onze overstap service als je energie vergelijkt, je kunt hiermee eenvoudig overstappen naar een andere en wellicht ook voordeligere leverancier. Het overstappen van energie gaat eenvoudig en snel, vergelijk vandaag nog het aanbod en kies voor de voordeligste leverancier. Met energie vergelijken bespaar je op een eenvoudige manier veel geld.

Lage energiekosten

Je houdt op een simpele manier de kosten laag door jaarlijks energieleveranciers te vergelijken en over te stappen van energieleverancier. Via onze website vergelijk je eenvoudig alle energieleveranciers en profiteer je bovendien van exclusieve kortingen.

Overstappen is zo gebeurd. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt op basis van aanbod en prijs, kun je direct bij jouw nieuwe energieleverancier aanmelden. We verzorgen het gehele overstapproces na het energie vergelijken. Overstappen kost jou dus letterlijk niets meer dan een paar minuten van je tijd! Start snel met energie vergelijken

Lees verder

Energie vergelijken en in slechts enkele minuten een paar honderd euro per jaar besparen; makkelijker kan bijna niet. Dit en nog meer is het grote voordeel van energiecontracten vergelijken:

  • Overstappen van energieleverancier kost u niets
  • Energie vergelijken kan altijd
  • Kies zelf het energiecontract dat bij u past
  • Exclusieve actietarieven
  • Veilig overstappen
  • Direct geld besparen
energie nieuws

Duizenden scholieren op het malieveld voor een beter klimaat

Vier tot vijfduizend scholieren waren verwacht te demonstreren voor een beter klimaat op het malieveld.…
groene energie keuze
Energie
Welke energiebronnen gebruikt je energieleverancier

Energie vergelijken

Energie vergelijken doen consumenten jaarlijks. Ieder jaar overstappen met een vast energieprijs jaar contract zorgt voor een besparing op je energierekening. Waarom zou je niet energie vergelijken met onze energievergelijker? Met meer dan 25 energieleveranciers die actief zijn in Nederland is het handig om een bewuste keuze te maken. Door energieleveranciers te vergelijken heb je een beter overzicht als je opzoek bent naar een nieuwe energie aanbieder. Energiemaatschappijen hebben jouw graag als klant en doen hun best om je de beste energieprijzen aan te bieden. Door energie te vergelijken kun je gemakkelijker een keuze maken tussen alle energie aanbiedingen.

Om energiebedrijven te vergelijken moet je weten hoeveel energie je per jaar verbruikt. Dat kan je op de eindafrekening vinden, jouw energieleverancier bellen en navragen of een basiswaarde aanklikken. Tijdens het energie vergelijken heb je de keuze om twee soorten energiecontracten af te sluiten:

  • Bepaalde tijd energiecontract: Je hebt wel een afspraak met de energieleverancier over hoe lang je bij je energieleverancier blijft.
  • Onbepaalde tijd energiecontract: Je hebt geen afspraak met de energieleverancier over hoe lang je bij je energieleverancier blijft.

Energie vergelijken en overstappen

Tijdens energie vergelijken heb je zelf de mogelijkheid om wat dieper in je energiecontract te gaan snuffelen. Door in te zien wat je bespaart en waarom de energieprijzen zijn opgesteld voor je energiecontract kun je zelf een bewustere keuze maken voor goedkope of groene energie. Energie vergelijken is handig omdat energieprijzen 2 keer per jaar veranderen als je kiest voor variabele energieprijzen. Ga je voor een vast energieprijs contract dan heeft dat geen effect op je energierekening. Langdurige energiecontracten lijken vaak goedkoper, maar zijn helaas duurder dan ieder jaar energie vergelijken en over te stappen van energieleverancier.

Wie doen mee aan energie vergelijken

Als je gaat energie vergelijken zul je merken dat je niet altijd dezelfde energieleverancier ziet in de resultaten. Energieleveranciers doen niet altijd mee aan energie vergelijken, sommige doen alleen mee als ze een energie aanbieding hebben. Meeste energie aanbieders doen wel mee aan objectief energie vergelijken om zo transparant mogelijk te zijn tegenover consumenten. Tijdens energie vergelijken worden geen energiemaatschappijen voorgetrokken of krijgen ze een speciale behandeling. Energie vergelijken wordt op basis van je postcode en huidig verbruik gedaan. De energievergelijker geeft geen voorkeur aan één leverancier en je zult al snel merken dat de resultaten tijdens energie vergelijken verschillen voor mensen die in verschillende steden wonen in Nederland.