Hoe werkt een welkomstkorting?

Bij sommige energiecontracten krijg je een welkomstkorting van de energieleverancier. In onze vergelijker zie je onder het icoontje van de leverancier ‘Eenmalige korting’ staan als de leverancier een welkomstkorting aanbiedt. Zo’n korting kan wel rond de € 200,- liggen en gaat soms zelfs richting de € 300,-.

De welkomstkorting is in onze vergelijking al doorberekend in de jaarkosten. De contracten met welkomstkorting staan daarom vaak boven aan in het resultatenoverzicht van de vergelijker. De korting die je krijgt wordt meestal verrekend op de jaarrekening of eindafrekening. De leverancier verrekent het bedrag of keert het uit. Stap je voortijdig over, dan trekt de leverancier de welkomstkorting vaak volledig in. Heb je een variabel contract, dus een contract met onbepaalde looptijd, dan krijg je vaak geen welkomstkorting aangeboden. Is dit wel het geval en stap je binnen een jaar over, dan kan het zijn dat je maar een deel van de welkomstkorting krijgt.

Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Energie vergelijken gebeurt op basis van deze gegevens. Hiermee kan onze energievergelijker precies uitrekenen hoeveel u aan het eind van het jaar betaalt. Op basis van deze informatie kunt u de juiste beslissing maken en de voor u goedkoopste energieleverancier uitkiezen.

Hoe kan ik energieleveranciers vergelijken?

  • Vul uw postcode, huisnummer in
  • Geeft aan wie uw huidige energieleverancier is
  • Geef aan uit hoeveel personen uw huishouden bestaat
  • Kies uw type woning
  • Klik op ‘Vergelijk nu’

Jaarverbruik

Als u uw jaarverbruik weet kunt u dit direct invullen, anders kiest u voor ‘schat mijn verbruik’. U geeft dan aan uit hoeveel personen uw huishouden bestaat en in wat voor woning u woont. Er wordt dan een inschatting van het verbruik gemaakt. Klik vervolgens op de groene knop met ‘ Vergelijk nu’.

Top 10 goedkoopste energieleveranciers

U ziet nu een top 10 van de voordeligste energieleveranciers. De tarieven en aanbiedingen van de leveranciers wijzigen dagelijks. Met de filters op deze pagina kunt u uw voorkeuren aangeven. Wilt u bijvoorbeeld alleen groene energie ontvangen? Of heeft u een voorkeur voor een bepaalde energieleverancier? Vink dit aan en u krijgt alleen deze resultaten te zien.

Wanneer kan ik het beste overstappen?

Als je een vast contract hebt, kun je kosteloos via onze vergelijker een overstap aanvragen vanaf de dag dat je contract binnen 2 maanden afloopt. De leveranciers maken gebruik van het landelijke Contract Einde Register. Hierin kunnen zij precies zien wanneer je huidige contract afloopt. Binnen deze termijn van 2 maanden zul je nooit vroegtijdig overgenomen worden.

Waarom zijn de prijzen via ookjijvergelijkt.nl lager?

De leveranciers bieden via ookjijvergelijkt.nl speciale kortingen aan voor klanten die via ons een overstap aanvragen. Om deze reden zijn de prijzen via ons vaak voordeliger dan bij de leverancier rechtstreeks.

Wat zijn piek en dal uren?

Alleen als je een dubbele meter hebt dan heb je te maken met piek en daluren.

In het grootste deel van Nederland lopen de daluren van 23.00 tot 7.00 uur. In Noord-Brabant en Limburg is dit van 21.00 tot 7.00 uur.

Er zijn verschillende gemeenten waar het daltarief om 21.00 ingaat in plaats van de voor die provincie gebruikelijke 23.00 uur. In Zuid-Holland gaat het daltarief in de volgende gemeenten en dorpen om 21.00 uur in: De Kaag, Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, De Zilk, Hazerswoude, Hillegom, Hoogmade, Katwijk, Koudekerk aan den Rijn, Langeraar, Leiden, Leiderdorp, Leimuiden, Lisse, Moerkapelle, Nieuwe Wetering, Nieuwkoop, Nieuwveen, Noorden, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud Ade, Oude Wetering, Papenveer, Rijnsaterwoude, Roelofarendsveen, Sassenheim, Ter Aar, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond, Wassenaar, Woubrugge, Zevenhoven, Zevenhuizen en Zoeterwoude.

Weet jij niet wie je netbeheerder is? Check het via de EAN codeboek.

Hoelang duurt een overstap?

Met een contract voor onbepaald tijd heb je een wachttijd van twee tot zes weken na de twee weken bedenktijd. Voor een bepaald tijd contract is het anders en kan je pas boeteloos overstappen 2 maanden voor je contract eindigt. Sommige energieleveranciers vergoeden de overstapboete.

Hoe kan ik mijn overstap annuleren?

Na de overstap krijg je een e-mail van je nieuwe energieleverancier binnen 7 werkdagen. Dan gaan de 14 dagen bedenktijd in waarin je kosteloos je overstap kan annuleren.

Is overstappen veel papierwerk?

Na je overstap regelen de energieleveranciers de administratie onderling. De nieuwe energieleveranciers neemt de gegevens over van de oude leverancier.

Wanneer moet ik overstappen bij een verhuizing?

Als je gaat verhuizen kan het zijn dat je huidig contract niet hetzelfde zal zijn op je nieuwe adres. Het is handig om dan eerst energieleverancier te vergelijken. Je huidig energiecontract zal je wel zelf moeten opzeggen tenzij je het mee verhuisd. Geef je energieleverancier tijdig door dat je gaat verhuizen en doe dat in niet minder dan 2 weken voor je verhuizing het liefst al 2 maanden van te voren.

Wat kost overstappen?

U betaalt geen kosten voor het overstappen van energieleverancier. De energieleveranciers regelen onderling de administratie.

Meer energie vragen?

Heb je meer vragen voordat je gaat energie vergelijken? Dan kan je gerust met ons contact opnemen. Bel, app of mail ons voor een duidelijker beeld.

energie nieuws
7 februari 2019

Duizenden scholieren op het malieveld voor een beter klimaat

Vier tot vijfduizend scholieren waren verwacht te demonstreren voor een beter klimaat op het malieveld. Dat is snel gegroeid en meer dan vijftienduizend scholieren waren aanwezig. Met muziek, spandoeken en…
groene energie keuze Energiegroene energie
22 november 2018

Welke energiebronnen gebruikt je energieleverancier

Groene energie wordt steeds belangrijker. In Nederland doen we graag mee aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Helaas doen niet alle landen doen hier aan mee. Energieleveranciers die actief…
Energiegroene energie
2 november 2018

Consumenten willen groene energie, maar zitten onbewust bij een vervuiler

Wereldwijd zijn we met z’n allen bezig om schone groene energie te gebruiken en te stimuleren. Uit onderzoek is gebleken dat consumenten groene energie willen, maar toch stroom of gas…