Slim besparen met onze tips!

By 23 juni 2018Energie
energie-tips-1024x798

Energiebesparing tips

Besparen op energiekosten kan op verschillende manieren. Om wat extra geld over te houden ieder maand kan je kleine aanpassingen doen rondom/binnen je woning en natuurlijk zijn er ook methodes waar je de handen uit je mouwen moet steken.

– Gordijnen dichtdoen
Gordijnen kunnen zowel warme als koele lucht binnen houden. Zolang je je gordijnen niet voor je verwarming hangt dan zal je dat al snel genoeg merken.
– Was drogen
Een droger hebben is ideaal in meeste gevallen, maar als het mooi weer is bespaar je wat door je was simpelweg buiten op te hangen.
– Goed kleden
Heb je het koud? Doe een truitje aan of bedek jezelf met een comfortabele deken. Zo hoef je in vele gevallen je verwarming niet aan te doen.
– Stroomtrekkers
Apparaten die een stand-by stand hebben zijn niet zo energie vriendelijk. Zorg er voor dat je ze uit de stekker haalt in plaats van op stand-by laat staan.
– Tocht
Maak je woning lekker fris en koeler door het lekker door te laten tochten in je woning. Je kan het ook goed warm houden door een tochtstrip te plakken.
– Opladers
Veel mensen hebben een smartphone/tablet die we voortdurend gebruiken en vaak de oplader in moet. Laat je oplader niet in de stopcontact als je telefoon al vol is geladen. Het trekt stroom en is bovendien niet goed voor je oplader.
– Isolatie
De juiste isolatie helpt al een heleboel. Denk maar aan vloerisolatie, kruipruimte isolatie en de leidingen van je CV isoleren.
– Lampen
De meeste mensen weten al dat gloeilampen/halogeenlampen niet zo energie zuinig zijn. Vooral als je te maken heb met transformatoren die voltages moeten omzetten. Stap over naar spaar of LED lampen. Die zijn stukken energiezuiniger en gaan vele jaren langer mee.
– Energielabel
We worden steeds meer bewuster als het gaat om het energieverbruik van een apparaat. Vóór het aanschaffen van een elektrisch apparaat is het handig om op het energielabel te letten.
– Ontdooi
Je vriezer en koelkast zijn energiezuipers als ze niet tijdig worden ontdooit. Zie je een ijslaagje ontstaan? Ontdooien!! Schoonmaken en je kan weer goed gebruik maken van je koelkast of vriezer.
– Deuren
Deuren open laten als je een ruimte verlaat is niet zo handig. Je verliest de warmte of kou. Kost weer genoeg energie om dat weer op tempratuur te krijgen.
– Helderheid
Apparaten met een beeldscherm gebruiken veel energie als het gaat om de helderheid ervan. Zet het wat lager en je zult meteen merken dat je apparaten langer meegaan waardoor je ze minder snel hoeft op te laden.


Ken jij nog een aantal goede tips? Laat het ons weten hieronder in de comments. Wees niet verlegen en help elkaar!

admin

About admin

Leave a Reply