Overstappen van energie


Voer hieronder simpelweg je gegevens in. We maken vervolgens een overzichtelijke en objectieve energievergelijking van alle leveranciers. Je kiest een leverancier die het best bij jou past en begint met besparen!

Start direct met energie vergelijken en bekijk jouw voordeel.

Vergelijk alle energieleveranciers

Overstappen van energieleverancier?

We bieden een onafhankelijk en objectief overzicht van alle energieleveranciers zodat je veilig en gratis kunt overstappen van energie van een energieleverancier die het beste bij jou past. Direct besparen? Je kunt ook direct naar de energievergelijker en energie vergelijken om te zien welke energieleverancier de beste geldretour acties hebben.

Bij ons bent je aan het juiste adres! Overstappen van energieleverancier kun je in een paar minuten een hoop geld opleveren! Energieleverancier besteden veel tijd aan het aantrekken van nieuwe klanten, dit doen ze door het aanbieden van hoge welkomstkortingen via vergelijkingswebsites zoals ookjijvergelijkt.nl. Deze korting geldt vaak alleen voor nieuwe klanten. Vandaar dat ieder jaar overstappen van energie loont.

  • Onafhankelijk energie vergelijken
  • Alle energieleveranciers worden vergeleken
  • Exclusieve kortingen
  • Overstappen is gratis
Super voordelig

Wil je ook overstappen naar de goedkoopste energieleverancier?!

Overstappen van energieleverancier kun je in een paar minuten een hoop geld opleveren! Energieleverancier besteden veel tijd aan het aantrekken van nieuwe klanten, dit doen ze door het aanbieden.

Klik hier
Kies bewust

Of kies je voor de groenste energieleverancier?

Groene energie wordt ook wel groene stroom of duurzame energie genoemd. In tegenstelling tot grijze energie wordt groene energie opgewekt uit bronnen die niet op kunnen raken.

Klik hier
7 februari 2019

Duizenden scholieren op het malieveld voor een beter klimaat

22 november 2018

Welke energiebronnen gebruikt je energieleverancier

2 november 2018

Consumenten willen groene energie, maar zitten onbewust bij een vervuiler

Overstappen energie

Overstappen van energie ieder jaar met een vast energieprijs contract geeft je een besparing op je energiekosten. Energieleveranciers bieden nieuwe klanten na het overstappen een welkomst bonus of korting aan. Daar zit je energiebesparing in. Door ieder jaar over te stappen van energieleverancier profiteer je van deze actie en steeds meer consumenten maken gebruik van deze methode. Energie vergelijken en overstappen geeft je zelf de controle als het gaat om een keuze te maken van een energieleverancier. Geen verkoper die je wat aansmeert waardoor je aan een langdurig contract vastzit met een hoge energierekening. Jij vergelijkt en jij kan zelf overstappen van energie.

Overstappen van energie tips

Als je gaat overstappen van energie, maar zit je nog vast aan een energiecontract bij je huidige energieleverancier dan loop je de risico een overstapboete te krijgen. Heb je een energiecontract met een onbepaalde looptijd? Dan kun je kosteloos overstappen van energie met een opzeg termijn van dertig dagen. Heb je een contract met een vaste looptijd? Dan kun je energieleverancier je een overstapboete geven van maximaal 125 euro per product(energie/gas) als je nog een contract hebt die langer dan twee en een half jaar nog loopt. Tijdens overstappen van energie is het ook mogelijk dat sommige energieleveranciers de overstapboete voor je willen vergoeden.

Energie overstapboete
Resterende looptijdOpzegvergoeding per product stroom-gas
1,5 jaar€50 energie – €50 gas
1,5 jaar tot 2€75 energie – €75 gas
2 tot 2,5 jaar€100 energie – €100 gas
Meer dan 2,5 jaar€125 energie – €125 gas

Het overstappen van energieleverancier duurt maximaal zes weken. Het is ook mogelijk om eerder over te stappen als je het doorgeeft aan je nieuwe energieleverancier.:

  • 14 dagen bedenktijd voor het nieuwe energiecontract
  • 30 dagen opzegtermijn van het oude energiecontract

Energieprijzen veranderen 2 keer per jaar en daar kan je alleen van profiteren als je voor variabele prijzen kiest bij je energiecontract. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit variabele en vaste energieprijzen:

  • Variabele energieprijzen: Als de prijzen zakken voor energie dan betaal je minder. Als de prijzen stijgen betaal je meer.
  • Vaste energieprijzen: Je hebt een vaste prijs dat je betaalt voor een bepaalde tijd. Ieder jaar overstappen van energieleverancier met een vast jaar contract kan voor een besparing zorgen. Tot wel 300 euro.

Na het overstappen

Na overstappen van energie zal je huidige energieleveranciers je gegevens door sturen naar je nieuwe energie aanbieder. Je hoeft zelf niks meer te doen tenzij je van gedachten veranderd en toch nog naar een andere energieleverancier wil overstappen. Dat kan binnen je bedenktijd van 14 dagen na je overstap. Je krijgt een overstap bevestigingsmail van ookjijvergelijkt.nl en je nieuwe energiemaatschappij. Ieder jaar overstappen van energie is voordelig en kun je een besparing opleveren tot wel 300 euro op je energierekening.