Site pictogram Ookjijvergelijkt – Energieleveranciers vergelijken

Zonne energie snelheid tot wel 1000 keer sneller zien

energiesnelheid

Toch zijn er hier problemen met hoe je meet hoe snel energie over deze korte afstanden beweegt. Hoe meet je of de energie op de ene plek is en hoe meet je wanneer deze zich op een andere plek bevindt. Wat is de responstijd tussen wanneer de energie is verplaatst en wanneer je kunt meten dat deze verplaatst is, de responstijd tussen wanneer energie is aangekomen en je kunt meten dat het is aangekomen? Afhankelijk van die timing tussen de aanwezigheid/afwezigheid van energie, wanneer je meting zegt dat het er is of niet en bepaalt hoe snel je denkt dat de energie verplaatst is. Natuurlijk kun je er niet echt zeker van zijn dat die snelheid een geldige meting is. Als het effect dat je gebruikt om de aanwezigheid van energie te meten niet snel afneemt als de energie wegvalt, maar snel stijgt als er energie is. Dan zou je kunnen concluderen dat de energie arriveerde voordat deze vertrok.

Energie snelheid meten

Het punt hier is dat veel afhangt van hoe je dingen meet. Op deze schaal van tijd en afstand is het veel te gemakkelijk om een verkeerd antwoord te krijgen. Het is ook vrij gemakkelijk om te zien dat de energie gedelokaliseerd is (op meer dan één plaats tegelijk) terwijl dat misschien niet het geval is.

Meerdere opties in gedachten

Het verkrijgen van geldige metingen van dingen op deze schaal is behoorlijk moeilijk. In dit soort situaties is het handig om meerdere hypothesen in gedachten te houden en niet vast te houden aan een enkele verklaring als het in theorie gevalideerd moet worden. In de praktijk is het een beetje moeilijk om te doen wanneer de reguliere natuurkunde slechts één theorie toestaat en de andere als niet-ondersteund of ketters worden beschouwd, maar de kans verkleint dat gegevens worden genegeerd die niet passen bij de leidende theorie.

Mobiele versie afsluiten